Home / EKONOMIKA / Putinove dcéry sa dostali na sankčný zoznam Británie, rovnaké sankcie uvalili aj na dcéru Lavrova

Putinove dcéry sa dostali na sankčný zoznam Británie, rovnaké sankcie uvalili aj na dcéru Lavrova

8.4.2022 (Webnoviny.sk) – Veľká Británia zaradila dve dospelé dcéry ruského prezidenta Vladimira Putina na zoznam ľudí, ktorých sa týkajú sankcie v reakcii na inváziu Ruska na Ukrajinu.

Britská vláda v piatok uviedla, že zmrazí majetok dcér ruského prezidenta Kateriny Tichonovovej a Marie Voroncovovej a zakáže im vstup na územie krajiny.

Potrestali desiatky oligarchov

Rovnaké britské sankcie sa týkajú aj Jekateriny Vinokurovovej, dcéry ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Británia uviedla, že od začiatku ruskej vojny na Ukrajine už uvalila sankcie na viac ako 1200 ruských jednotlivcov a firiem, vrátane sankcií na 76 oligarchov a 16 bánk.

Podľa Spojeného kráľovstva západné krajiny Rusku spoločne zmrazili 275 miliárd libier, čo sa rovná 60 percentám ruských devízových rezerv.

V rámci nového balíka opatrení namierených voči Rusku uvalila sankcie na dve dospelé dcéry ruského prezidenta aj Európska únia.

Pracujú na dodatočných sankciách

Sankcie EÚ a Veľkej Británie voči dcéram Vladimira Putina nasledujú po tom, ako rovnaký krok pred dvomi dňami urobili USA.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Okrem sankcií voči jednotlivcom 27-členný blok schválil aj embargo na dovoz ruského uhlia. Budú to prvé sankcie zo strany EÚ proti ruskému lukratívnemu energetickému odvetviu.

Únia už pritom začala pracovať aj na dodatočných sankciách vrátane tých, ktoré by sa mali týkať dovozu ropy.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Putinove dcéry sa dostali na sankčný zoznam Británie, rovnaké sankcie uvalili aj na dcéru Lavrova © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *