Home / SLOVENSKO / Podiel zo zaplatenej dane smeruje na pomoc deťom aj utečencom z Ukrajiny

Podiel zo zaplatenej dane smeruje na pomoc deťom aj utečencom z Ukrajiny

8.4.2022 (Webnoviny.sk) – TIPOS alokoval financie z podielu zo zaplatenej dane, známe ako dve percentá, šiestim organizáciám pomáhajúcim utečencom z Ukrajiny a šiestim organizáciám pomáhajúcim deťom.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. využila aj tento rok možnosť darovať podiel zo zaplatenej dane na podporu charitatívnych projektov. Vzhľadom na nesmierne ťažkú situáciu na Ukrajine sa tento rok národná lotériová spoločnosť rozhodla prerozdeliť viac ako 82 tis. EUR, ktoré predstavujú podiel zo zaplatenej dane z príjmov právnickej osoby, aj organizáciám venujúcim sa práve pomoci utečencom z Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojnou.

„V TIPOSe každoročne využívame možnosť darovať podiel zo zaplatenej dane. Vzhľadom na to, ako veľmi sa nám uplynulý rok v TIPOSe darilo, môžeme pomôcť organizáciám, ktoré môžu byť poberateľom tzv. dvoch percent, rekordnou sumou – 82 tis. EUR,“ informoval Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. „Peniaze sme rozdelili dokopy medzi 12 organizácií – takým, ktoré sa venujú pomoci občanom Ukrajiny, ktorí trpia pre vojnu, ale aj organizáciám, ktoré podporujú dôležité charitatívne projekty aj na Slovensku,“ doplnil Kaňka.

TIPOS sa rozhodol alokovať finančné prostriedky z podielu zo zaplatenej dane organizáciám ako Človek v ohrození, n.o., občianskemu združeniu Magna, Slovenskému Červenému krížu, občianskemu združeniu IPčko, Lige za duševné zdravie SR či Slovenskej katolíckej charite. Týmto organizáciám TIPOS prerozdelil sumu v celkovej výške 47 tis. EUR. Zvyšných viac ako 35 tis. EUR poputuje na podporu projektov občianskych združení, neziskových organizácií či nadácií, ktoré sa venujú pomoci deťom. Ide o projekty psychologickej, psychoterapeutickej a sociálnej pomoci deťom po strate blízkeho a rodinám po strate dieťaťa, projekty smerujúce na podporu liečebných, školských, kultúrnych a sociálnych potrieb chorých detí či projekty venujúce sa pomoci pre deti a dospelých so svalovou dystrofiou a ťažkým telesným postihnutím a iné.

„Darovať podiel zo zaplatenej dane má zmysel. Vidieť úspech projektov, ktoré takýmto spôsobom podporíte, je na nezaplatenie. TIPOS každoročne venuje podiel zo zaplatenej dane na podporu nezištných projektov a budeme v tom pokračovať,“ uzavrel Kaňka.

Informačný servis

Viac k témam: Daň, Deti, Pomoc, PR, Ukrajina, Utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Podiel zo zaplatenej dane smeruje na pomoc deťom aj utečencom z Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *