Home / SLOVENSKO / Hlas-SD považuje presun S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti Slovenska, Naď vraj nesplnil sľub

Hlas-SD považuje presun S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti Slovenska, Naď vraj nesplnil sľub

8.4.2022 (Webnoviny.sk) – Medializované informácie o presune systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu považuje strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) za ohrozenie obranyschopnosti Slovenska a za podvod súčasnej vlády SR na svojich vlastných občanoch.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zdôraznili, že doteraz rozmiestnené systémy Patriot plnohodnotne nenahrádzajú S-300. Stanovisko strany Hlas-SD poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

„Minister obrany Naď zdôrazňoval, že S-300 bude vyradený z výzbroje Ozbrojených síl SR iba vtedy, ak bude zaň zabezpečená adekvátna náhrada. Tento sľub sa zatiaľ nepodarilo naplniť a sám minister Naď nedávno hovoril o časovom horizonte niekoľkých mesiacov až rokov,“ skonštatovali a vyzvali šéfa rezortu obrany, aby vysvetlil rozhodnutie poskytnúť systémy Ukrajine.

Televízia Markíza na svojom spravodajskom webe Tvnoviny.sk informovala, že slovenský systém protivzdušnej obrany S-300 je už na Ukrajine.

Viac k témam: Patriot, rusko-ukrajinský konflikt, Systémy protivzdušnej obrany S-300, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlas-SD považuje presun S-300 na Ukrajinu za ohrozenie obranyschopnosti Slovenska, Naď vraj nesplnil sľub © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *