Home / SVET / Stanicu v Kramatorsku zasiahol raketový útok, zomreli desiatky ľudí (video)

Stanicu v Kramatorsku zasiahol raketový útok, zomreli desiatky ľudí (video)

8.4.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 8. apríla 12:34

Viac ako 30 ľudí zomrelo a viac ako 100 ďalších utrpelo zranenia, keď železničnú stanicu v ukrajinskom meste Kramatorsk v piatok zasiahol ruský raketový útok. Uviedla to ukrajinská štátna železničná spoločnosť.

Stanicu zasiahli dve rakety

Kramatorsk je jednou najvýchodnejších ešte stále fungujúcich železničných staníc na Ukrajine. Guvernér Doneckej oblasti konštatoval, že na stanici boli v čase útoku tisíce ľudí, ktorí sa snažili dostať do vlakov odchádzajúcich z oblasti. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa šéfa ukrajinských železníc stanicu v meste Kramatorsk zasiahli dve rakety. Všeobecne je známe, že toto mesto leží na jednej z hlavných evakuačných trás z východnej Ukrajiny. Informácie o odchode vlakov z mesta miestne úrady zverejnili.

Zvuk piatich až desiatich explózií

Pred útokom sa na mieste nachádzalo viac ako tisíc ľudí. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na slová očitého svedka, ktorý bol na stanici len chvíľu pred útokom.

„Išli sme popri stanici cez nadjazd, videli sme cez tisíc ľudí. Bolo tam plno, rovnako ako včera a predvčerom,“ povedal Nathan Mook, generálny riaditeľ charitatívnej organizácie World Central Kitchen.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Dodal, že počul zvuk piatich až desiatich explózií asi o dve minúty neskôr. „Pocítite to skôr, ako to začujete. Výbuch vami otrasie zvnútra. Jeden z našich chlapov v sklade potravín povedal, že videl, ako ukrajinská protivzdušná obrana zachytila jednu z rakiet. Určite to boli rakety,“ skonštatoval.

Mook označil miesto krátko po útoku za apokalypsu. „Na parkoviskách sú zvyšky jednej z rakiet, vybité okná, niekoľko desiatok obetí… Pohotovostné posádky boli na mieste veľmi rýchlo a starali sa o zranených a usmrtených ľudí,“ poznamenal Mook.

#Russia is bombing railway in Donbas. Recently, they shelled at the #Kramatorsk railway station, 30 people died, 100 injured (source: CEO of Ukrzalyznytsia). pic.twitter.com/gfbBjted91— katerina sergatskova (@KSergatskova) April 8, 2022

Viac k témam: Kramatorsk, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Stanicu v Kramatorsku zasiahol raketový útok, zomreli desiatky ľudí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *