Home / SLOVENSKO / Korčok odsúdil Ficove výroky o spochybnení zločinov spáchaných na civilistoch v Buči, šéf Smeru sa snaží zahmlievať (video)

Korčok odsúdil Ficove výroky o spochybnení zločinov spáchaných na civilistoch v Buči, šéf Smeru sa snaží zahmlievať (video)

7.4.2022 (Webnoviny.sk) – Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) odsudzuje výroky predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica, ktorý po vzore ruskej propagandy spochybňuje zločiny spáchané na civilnom obyvateľstve v ukrajinskom meste Buča. Korčok tvrdí, že Fico sa snaží zahmlievať a spochybňuje svedectvá ukrajinských občanov o vyčíňaní ruskej armády. Napísal to vo svojom profile na sociálnej sieti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Od človeka, ktorý drzo obviňuje vedenie Slovenskej republiky z vlastizrady, proti záujmom našej bezpečnosti, evidentne chce dostať Slovensko z NATO, je ničím neospravedlniteľné a doslova hanebné spochybňovať svedectvá občanov napadnutej Ukrajiny a informácie, ktoré nezávisle na sebe potvrdzujú zločiny proti ľudskosti, akých sa dopúšťajú ruské vojská na území Ukrajiny,“ vyhlásil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Buča (fotografie)

Fico vo videu na sociálnej sieti v stredu 6. apríla povedal, že „je treba najskôr nezávisle vyšetriť, čo sa v Buči skutočne stalo, a až potom vynášať rozsudky“. Pripomenul, že aj USA si vymyslelo zbrane hromadného ničenia v Iraku, aby ho mohli vojensky napadnúť. „Sme ako také americké ovce. Už teraz s hrôzou čakám, čo všetko v Kyjeve nasľubuje ten neborák premiér Heger,“  vyhlásil Fico.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok odsúdil Ficove výroky o spochybnení zločinov spáchaných na civilistoch v Buči, šéf Smeru sa snaží zahmlievať (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *