Home / SLOVENSKO / Jeden z obchodov vo Svite zakázal vstup Ukrajincom, prípadom sa už zaoberá NAKA

Jeden z obchodov vo Svite zakázal vstup Ukrajincom, prípadom sa už zaoberá NAKA

5.4.2022 (Webnoviny.sk) – Prípadom zákazu vstupu pre Ukrajincov do jedného z obchodov vo Svite pri Poprade sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Informovala o tom v utorok polícia na sociálnej sieti.

V piatok 1. apríla podľa nej prevzal prípad vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie zo spáchania zločinu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vo veci vedie trestné stíhanie, vykonané boli prvotné úkony, no zatiaľ nikoho neobvinil. Vzhľadom na aktuálne štádium vyšetrovania nie je zatiaľ možné poskytnúť viac informácií, tvrdí polícia.

Minulý týždeň sa na dverách obchodu s potravinami vo Svite objavil oznam zakazujúci vstup Ukrajincom do predajne.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„V záujme zdravia našich obyvateľov časti Svit – Podskalka je vstup do tohto obchodu zakázaný všetkým utečencom prichádzajúcim z Ukrajiny, pretože tu existuje riziko prenosu nebezpečných ochorení ako HIV, tuberkulóza, atď,“ uvádzalo sa v ozname.

Viac k témam: Diskriminácia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Jeden z obchodov vo Svite zakázal vstup Ukrajincom, prípadom sa už zaoberá NAKA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Korčok kritizoval predsedu parlamentu za let na míting, Pellegrini mu vytkol organizovanie protestov a označil ho za trápneho

Korčok a Pellegrini majú za sebou ďalší duel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *