Home / SVET / V Boroďanke je ešte asi viac obetí ako v Buči. Ukrajinci zverejnili údaje o ruských vojakoch, ktorí tam bojovali

V Boroďanke je ešte asi viac obetí ako v Buči. Ukrajinci zverejnili údaje o ruských vojakoch, ktorí tam bojovali

5.4.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská spravodajská služba na svojej oficiálnej stránke publikovala zoznam všetkých vojakov ruskej armády, ktorí v uplynulých týždňoch pôsobili v meste Buča neďaleko ukrajinskej metropoly Kyjev.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rozviedka zverejnila mená, hodnosti, dátumy narodenia a čísla cestovných pasov Rusov slúžiacich v 64. motostreleckej brigáde, ktorá do 31. marca okupovala Buču.

„Všetci vojnoví zločinci budú súdení a stíhaní za zločiny proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny,“ uviedla spravodajská služba.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Množstvo civilných obetí v Buči neďaleko Kyjeva by dokonca mohlo prekonať i ďalšie predmestie ukrajinskej metropoly – Boroďanka. Referuje o tom web Kyiv Independent. „V skutočnosti je najhoršia situácia, čo sa týka mŕtvych, v Boroďanke. Myslím si, že o Boroďanke budeme hovoriť samostatne, bude o čom rozprávať,“ povedal generálny prokurátor.

Viac k témam: Obete, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Boroďanke je ešte asi viac obetí ako v Buči. Ukrajinci zverejnili údaje o ruských vojakoch, ktorí tam bojovali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *