Home / SVET / Američania zhabali jachtu oligarchu blízkeho Putinovi, jej cena sa odhaduje na 120 miliónov dolárov (foto)

Američania zhabali jachtu oligarchu blízkeho Putinovi, jej cena sa odhaduje na 120 miliónov dolárov (foto)

4.4.2022 (Webnoviny.sk) – Americká vláda zhabala na španielskej Malorke masívnu jachtu spájanú s ruským oligarchom Viktorom Vekselbergom, ktorý má úzke väzby na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Informuje o tom agentúra AP, ktorej to potvrdili dva nemenované zdroje oboznámené so situáciou. Je to po prvý raz, čo americké úrady zhabali jachtu v rámci novej vládnej iniciatívy na presadzovanie sankcií, v rámci ktorej „skonfiškujú a zmrazia“ obrovské lode a iné drahé aktíva ruských elít.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Americkí federálni agenti a španielska Civilná garda v pondelok prehľadali jachtu v prístave mesta Palma de Mallorca. Nemenovaný zdroj z Civilnej gardy pre AP uviedol, že to je 78-metrová jachta Tango, ktorá sa plaví pod vlajkou Cookových ostrovov. Webstránka Superyachtfan.com, ktorá sa špecializuje na sledovanie najväčších a najexkluzívnejších rekreačných plavidiel, odhaduje jej cenu na 120 miliónov dolárov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Američania zhabali jachtu oligarchu blízkeho Putinovi, jej cena sa odhaduje na 120 miliónov dolárov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *