Home / šport / Tenis / Dominika Cibulková pravdepodobne nebude hrať na Pohári federácie proti Ruskám

Dominika Cibulková pravdepodobne nebude hrať na Pohári federácie proti Ruskám

BRATISLAVA 15. januára (WebNoviny.sk) – Dominika Cibulková nebude v domácom kádri 10. – 11. februára v NTC v Bratislave v stretnutí Slovensko – Rusko v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2018 tenisových reprezentačných družstiev žien. Predznamenala to pre denník Sme po svojej pondelňajšej prehre 2:6, 2:6 s Estónkou Kaiou Kanepiovou v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková má vo Fed Cupe bilanciu 21:19, z toho vo dvojhre 20:11. Debutovala už v sezóne 2005. Vlani najprv vo februári uprednostnila individuálny program (Slovenky zvíťazili v Taliansku 3:2) a potom v apríli absentovala doma proti Holanďankám (2:3) pre zranenie zápästia, ktoré utrpela pri páde počas prípravy.

„Bol to taký deň na prd. Všetko sa zišlo proti mne. Smola v žrebe, sila súperky, jej nepríjemný štýl, ja som nepredviedla, čo je vo mne…“ skonštatovala finalistka AO 2014 Cibulková, ktorá v štatistike proti nevyspytateľnej 32-ročnej bývalej členke Top 15 Kanepiovej klesla na 1:4.

Jediný úspech v rámci tejto desať rokov trvajúcej rivality dosiahla vo finále v Moskve 2011, bol to jej premiérový titul na hlavnej profesionálnej úrovni.

Odporúčame:
Cibulková na Australian Open vypadla už v 1. kole, uhrala iba štyri gemy

„Bolo jasné, že to bude veľmi ťažký zápas. Takto to býva na grandslamových turnajoch, treba aj trocha šťastia na žreb. Snažila som sa nevnímať to a sústrediť sa na seba, ale len čo ona udrela prvé lopty a ja som rýchlo bola dolu 0:2, necítila som sa dobre. Žiadny rytmus, lietalo to tam, tlačila ma, do ničoho som sa nedostala. Som sklamaná, verila som, že teraz môžem ísť v Melbourne ďalej,“ skonštatovala pre Sme niekdajšia štvorka svetového rebríčka WTA Cibulková, aktuálne 26. v hodnotení.

Viac k témam: Australian Open, Dominika Cibulková, Pohár federácie – Fed Cup, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Dominika Cibulková pravdepodobne nebude hrať na Pohári federácie proti Ruskám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *