Home / SLOVENSKO / Slovensko si podľa Korčoka veľmi váži, že sa holandskí vojaci podieľajú na našej protivzdušnej obrane

Slovensko si podľa Korčoka veľmi váži, že sa holandskí vojaci podieľajú na našej protivzdušnej obrane

30.3.2022 (Webnoviny.sk) – Niet väčšieho výrazu blízkosti a dôvery, ako keď jedna krajina pošle svoje vojenské jednotky na ochranu druhej. Uviedol to po stretnutí s holandským rezortným kolegom Wopkem Hoekstrom minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Holandskí vojaci budú totiž v rámci posilnenia východného krídla NATO obsluhovať na Slovensku napríklad systémy protivzdušnej obrany Patriot. Podľa Korčoka si Slovensko tento krok veľmi váži.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ministri budú zároveň ďalej diskutovať o konflikte na Ukrajine. „Obidvaja určite chceme adresovať výzvu Ruskej federácii, aby okamžite skončila túto nezmyselnú vojnu,“ vyhlásil Korčok s tým, že témou diskusií bude pomoc Ukrajine, sankcie proti Rusku, ako aj energetika.

Hoekstra v tejto súvislosti vyhlásil, že obe krajiny spája mentalita odolnosti a odvahy. „Budeme chrániť všetko čo nám je drahé, našu slobodu, demokraciu a európske hodnoty,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Protiraketový systém Patriot, rusko-ukrajinský konflikt, Vojaci NATO, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko si podľa Korčoka veľmi váži, že sa holandskí vojaci podieľajú na našej protivzdušnej obrane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *