Home / SVET / Rusi sa pýšili silnou armádou, teraz na Ukrajinu posielajú žoldnierov a bojovníkov zo Sýrie

Rusi sa pýšili silnou armádou, teraz na Ukrajinu posielajú žoldnierov a bojovníkov zo Sýrie

30.3.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko sa podľa Spojeného kráľovstva čoraz viac spolieha na žoldnierov, aby zaň bojovali na Ukrajine, čo je znakom ťažkých strát jeho síl.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Krehkosť ruskej armády

Západní predstavitelia tvrdia, že Rusko poslalo na východ Ukrajiny až tisíc členov polovojenskej skupiny Vagnerovcov, pričom sa snaží naverbovať bojovníkov zo Sýrie.

Britský vicepremiér Dominic Raab sa pre Sky News vyjadril, že je to „znepokojujúce znamenie, ale pravdepodobne to ukazuje, ako závislí sa stali od iných bojovníkov pre slabosť a krehkosť profesionálnych síl“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hrôzostrašná povesť

„Zistilo sa, že ruská vojnová mašinéria, ktorá mala dosť hrôzostrašnú povesť, sa zadŕha a potkýna, aspoň v počiatočných fázach tejto kampane,“ vyjadril sa Raab.

Britské ministerstvo obrany v stredu uviedlo, že niektoré ruské jednotky sa po ťažkých stratách stiahli z Ukrajiny späť do Ruska a Bieloruska.

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi sa pýšili silnou armádou, teraz na Ukrajinu posielajú žoldnierov a bojovníkov zo Sýrie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *