Home / šport / Tenis / Karolína Schmiedlová na Australian Open takmer utŕžila dvojitého „kanára“

Karolína Schmiedlová na Australian Open takmer utŕžila dvojitého „kanára“

MELBOURNE 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská kvalifikantka Karolína Schmiedlová prehrala jasne 0:6, 3:6 s favorizovanou Ruskou Dariou Kasatkinovou nasadenou ako dvadsiatou druhou v pondelňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne.

Odnáša si štartovné 50 000 AUD pred zdanením a 50 bodov do svetového rebríčka vrátane zvládnutia kvalifikácie. Hroziacemu prvému dvojitému „kanárovi“ v seniorskej kariére sa Schmiedlová vyhla pri skóre 0:6, 0:4. Následne relatívne sľubne znížila na 2:4 a neskôr aj na 3:5, ale ďalej sa nedostala. V prepočtovom poradí jej momentálne patrí 125. post, do 29. januára a najbližšej oficiálnej verzie však môže ísť nadol.

Odporúčame:
Australian Open – 1. kolo (dvojhra žien): Výsledky pondelňajších zápasov

Dvadsaťtriročná Košičanka Schmiedlová, 137. v singlovom renkingu WTA k 15. januáru, sa nedokázala 20-ročnej Kasatkinovej (25.) revanšovať za nezdar 3:6, 3:6, ktorý inkasovala predvlani tiež v 1. kole na tomto podujatí. Pre zverenkyňu Milana Martinca zostáva rekordom na veľkej štvorke 3. kolo Roland Garros 2014 a US Open 2015, na južnej pologuli 2. kolo z edícií 2014 a 2015. Niekdajšia 26. žena hodnotenia Schmiedlová štartovala v „main draw“ na Majors po vlaňajších štyroch absenciách. Utrpela piatu prehru v grandslamovom úvodnom kole v rade.

Exzverenkyňa Vladimíra Pláteníka Kasatkinová bude medzi najlepšími 64 hrať s Poľkou Magdou Linettovou. Rodáčka z Togliatti bola minulý rok v osemfinálovom 4. kole rovnako významných newyorských US Open. Američanka Serena Williamsová ju v nedávnom rozhovore pre magazín Vogue označila za hráčku, ktorej by nedbala mentorsky pomáhať.

Australian Open – dvojhra žien – 1. kolo

Daria Kasatkinová (Rus.-22) – Karolína Schmiedlová (SR) 6:0, 6:3

Viac k témam: Australian Open, Daria Kasatkinová, Karolína Schmiedlová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Karolína Schmiedlová na Australian Open takmer utŕžila dvojitého „kanára“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *