Home / SLOVENSKO / Korčok prijal guvernéra Indiany Holcomba, diskutovali o potrebách Slovenska v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine

Korčok prijal guvernéra Indiany Holcomba, diskutovali o potrebách Slovenska v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine

29.3.2022 (Webnoviny.sk) – Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) v utorok prijal guvernéra amerického štátu Indiana Erica Holcomba, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska.

Cieľom návštevy bolo okrem iného preveriť potreby Slovenska v súvislosti s agresiou Ruskej federácie na Ukrajine vrátane humanitárnych aspektov a obrannej spolupráce. V tlačovej správe o tom informoval Komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Holcomba sprevádzal aj veliteľ Národnej gardy a aj minister obchodu štátu Indiana. „Veľmi oceňujem návštevu guvernéra Holcomba v tak zlomových geopolitických časoch, kedy sú ruskou stranou prekračované mnohé červené čiary medzinárodného správania,“ vyhlásil Korčok. Politici diskutovali aj o transformácii priemyselne orientovaných ekonomík Slovenska a Indiany na zelenú ekonomiku, vodíkovú mobilitu a na iniciatívy v oblasti riešenia nedostatku mikročipov.

„Naše ekonomiky čelia podobným výzvam v automobilovom a oceliarskom priemysle. Odpoveďou sú investície do nových technológií, zdieľanie skúseností a konkrétne podnikateľské kontakty,“ zdôraznil šéf slovenskej diplomacie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok prijal guvernéra Indiany Holcomba, diskutovali o potrebách Slovenska v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *