Home / SVET / Zelenskyj ocení firmy, ktoré odišli z ruského trhu a odmietli financovať Putinovu agresiu na Ukrajine

Zelenskyj ocení firmy, ktoré odišli z ruského trhu a odmietli financovať Putinovu agresiu na Ukrajine

28.3.2022 (Webnoviny.sk) – Medzinárodné spoločnosti, ktoré odišli z ruského trhu, dostanú od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského „mierové ceny“. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na kanceláriu ukrajinského prezidenta.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Obchodovanie s vojnovými zločincami

Spoločnosti, ktoré odišli, „si zaslúžia rešpekt Ukrajincov a ľudí na celom svete. Koniec koncov, nezáujem a mlčanie sú spolupáchateľstvo“, skonštatoval šéf prezidentskej kancelárie Andrij Jermak s tým, že ich cieľom je, aby do rozpočtu krajiny agresora nešiel ani cent.

Jermak zároveň vyzval ďalšie spoločnosti, aby „sa správne rozhodli“. „Nie je možné podporovať vojnové zločiny, je neprípustné obchodovať s vojnovými zločincami a zarábať na zabíjaní civilistov,“ uviedol.

Francúzske firmy pod „paľbou kritiky“

CNN pripomína, že od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu, ukončilo podnikanie v Rusku množstvo medzinárodných korporácií z najrôznejších odvetví.

Prezident Zelenskyj minulý týždeň v prejave vo francúzskom parlamente vyzval niekoľko významných francúzskych spoločností, ktoré tak ešte neurobili, aby odišli z ruského trhu a „prestali sponzorovať ruskú vojnovú mašinériu“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj ocení firmy, ktoré odišli z ruského trhu a odmietli financovať Putinovu agresiu na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *