Home / SLOVENSKO / Odsúdený Agh z kauzy miliónových zmeniek je už v databáze hľadaných osôb

Odsúdený Agh z kauzy miliónových zmeniek je už v databáze hľadaných osôb

28.3.2022 (Webnoviny.sk) – Štefan Agh, odsúdený v kauze falšovania miliónových zmeniek, je už evidovaný v databáze hľadaných osôb Ministerstva vnútra SR.

Ako vyplýva z oznámenia v databáze, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava II po ňom vyhlásilo pátranie za účelom dodania do výkonu trestu. Podľa medializovaných informácií sa Agh nachádza v zahraničí. Úrad špeciálnej prokuratúry ešte minulý týždeň potvrdil, že rozsudok nad Aghom v kauze falšovania zmeniek nadobudol právoplatnosť.

V kauze falšovania miliónových televíznych zmeniek Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku uznal Agha v októbri minulého roku za vinného a uložil mu trest 13 rokov väzenia. Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd tiež obžalovanému uložil peňažný trest 5000 eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí päť mesiacov väzenia.

V rovnakej kauze uložil ŠTS Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi v roku 2020 tresty zhodne po 19 rokov väzenia. Najvyšší súd SR tresty potvrdil na verejnom zasadnutí 12. januára 2021.

Viac k témam: Súd zmenky Markízy (M. Kočner P. Rusko), Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Odsúdený Agh z kauzy miliónových zmeniek je už v databáze hľadaných osôb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *