Home / šport / Tenis / Aktualizované: Belinda Bencicová na Australian Open šokovala vlaňajšiu finalistku Venus Williamsovú

Aktualizované: Belinda Bencicová na Australian Open šokovala vlaňajšiu finalistku Venus Williamsovú

aktualizované 15. januára, 9:26

MELBOURNE 15. januára (WebNoviny.sk) – Tri zo štyroch amerických tenistiek, ktoré sa v septembri pričinili o čisto domáce semifinále na grandslamových US Open v New Yorku, dohrali v pondelok už v 1. kole rovnako významných melbournských Australian Open – Venus Williamsová, CoCo Vandeweghová a Sloane Stephensová. Až v utorok bude z predmetného okruhu hrať Madison Keysová.

Bencicová vlani prehrala so Serenou

Aktérky z USA zatiaľ majú bilanciu 0:8, v úvodný deň AO 2018 ešte budú v akcii Irina Falconiová a Nicole Gibbsová.

Tridsaťsedemročná obhajkyňa finálovej účasti na južnej pologuli Venus v šlágri podľahla Švajčiarke so slovenskými koreňmi, zázemím v trnavskej Empire Tennis Academy a minulosťou sedmičky singlového renkingu WTA Belinde Bencicovej 3:6, 5:7.

Odporúčame:
Cibulková na Australian Open vypadla už v 1. kole, uhrala iba štyri gemy

Dvadsaťročná Bencicová sa pomstila tejto rodine za nezdar spred tucta mesiacov: vlani totiž pri vstupe v metropole Viktórie nestačila na neskoršiu šampiónku Serenu, ktorá teraz absentuje, ešte sa dáva dokopy po septembrovom pôrode.

Townsendovú vyradila Rybáriková

Švajčiarka medzičasom podstúpila operáciu zápästia a má pozoruhodnú formu. Od začiatku novembra vrátane nedávneho Hopman Cupu v Perthe, na ktorom sa radovala z trofeje po boku Rogera Federera, zaznamenala v singli štatistiku 19:1. V 2. kole bude hrať s thajskou kvalifikantkou Luksikou Kumkhumovou.

Odporúčame:
Rybáriková zvládla úvodnú prekážku na Australian Open, Townsendovej uštedrila aj „kanára“

Naopak, katastrofálne obdobie zažíva hrdinka spomenutých US Open 2017 Stephensová: od dosiahnutia senzácie je jej skóre vo dvojhre 0:8. Tentoraz podľahla 6:2, 6:7 (2), 2:6 Číňanke Šuaj Čang, pričom za stavu 6:2, 5:4 podávala na postup. Vandeweghová nestačila na Maďarku Tímeu Babosovú (6:7 /4/, 2:6).

Z Američaniek sa rozlúčili aj Catherine Bellisová, Jennifer Bradyová, Sophia Keninová, Alison Riskeová a Taylor Townsendová (postarala sa o to Magdaléna Rybáriková).

 

Viac k témam: Australian Open, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Belinda Bencicová na Australian Open šokovala vlaňajšiu finalistku Venus Williamsovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *