Home / SLOVENSKO / Vo funkcii narýchlo končí riaditeľ Sociálnej poisťovne Káčer, dostal lepšiu pozíciu

Vo funkcii narýchlo končí riaditeľ Sociálnej poisťovne Káčer, dostal lepšiu pozíciu

23.3.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 23. marca 2022, 12:40

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer vo svojej funkcii končí. V stredu doručil premiérovi Eduardovi Hegerovi list, v ktorom sa k 31. marcu tohto roka vzdal funkcie šéfa Sociálnej poisťovne. Vláda v stredu jeho rozhodnutie vzala na vedomie.

Zo sekcie informatiky až na vrchol

Novým generálnym riaditeľom Sociálnej poisťovne sa stane Michal Ilko, doterajší riaditeľ sekcie informatiky v Sociálnej poisťovni. Ako uvádza rezort práce a sociálnych vecí, Ilko je dlhoročným odborníkom v oblasti IT služieb.

Má bohaté skúsenosti s navrhovaním a zavádzaním nových informačných riešení, či modernizáciou pôvodných systémov. To je podľa ministerstva práve kľúčová oblasť, ktorú Sociálna poisťovňa aktívne rozvíja a posilňuje pre potreby ďalšej digitalizácie a elektronizácie jej služieb.

„S víziou a aktuálne nastaveným smerovaním Sociálnej poisťovne sa stotožňujem, rozdiel bude akurát v tom, že sa na nej budem odteraz podieľať z inej pozície,“ uviedol Ilko.

Káčer bude štátnym tajomníkom

Doterajší šéf Sociálnej poisťovne Juraj Káčer sa stane novým štátnym tajomníkom rezortu práce a sociálnych vecí. Vo funkcii od 1. apríla tohto roka nahradí Borisa Ažaltoviča, ktorý z tejto pozície odchádza na vlastnú žiadosť.

„Hlavným dôvodom je opätovné odloženie dôchodkovej reformy vládnou koalíciou,“ uviedol v tlačovej správe. Ažaltovič tvrdí, že na ministerstve zanecháva pripravenú novelu zákona o sociálnej ekonomike, novelu zákona o sociálnom poistení upravujúcu otcovskú dovolenku, ako aj reformu prvého piliera.

„Tesne pred začiatkom pripomienkového konania sú novela zákona o službách zamestnanosti a reforma druhého piliera,“ povedal odchádzajúci štátny tajomník.

Viac k témam: Dôchodková reforma, Generálny riaditeľ, Novela zákona o sociálnom poistení, Verejná funkcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo funkcii narýchlo končí riaditeľ Sociálnej poisťovne Káčer, dostal lepšiu pozíciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košický primátor Polaček neodobril tohtoročný rozpočet, podpísaním by mohli byť porušené pravidlá územnej samosprávy

Poslanci sa opäť stretnú pri prerokúvaní rozpočtu vo štvrtok 30. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *