Home / SVET / Útok na strednej škole v Malmö neprežili dve učiteľky, zatkli mladého študenta

Útok na strednej škole v Malmö neprežili dve učiteľky, zatkli mladého študenta

22.3.2022 (Webnoviny.sk) – Pondelkový útok na strednej škole vo švédskom meste Malmö si vyžiadal životy dvoch učiteliek. Osemnásťročného študenta školy zatkli pre podozrenie z vraždy. Polícia v utorok na tlačovej konferencii uviedla, že sa tak stalo len desať minút po tom, ako dostali hlásenie. Mladík nemal žiadny policajný záznam ani u neho v minulosti nezaznamenali podozrivé správanie.

Polícia prípad naďalej vyšetruje, pričom plánuje vypočuť nielen podozrivého ale aj ďalších ľudí zo školy. Motív činu ani jeho okolnosti zatiaľ nie sú známe a neexistujú ani dôkazy o nejakom neobyčajnom spojení medzi študentom a učiteľkami. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Polícia dostala hlásenie o násilnom incidente v pondelok o 17:12. V tom čase bolo v budove okolo 50 ľudí – učiteľov aj študentov. Policajti prišli do zjavne pokojnej školy a na treťom poschodí našli dve zranené ženy a podozrivého. Podľa švédskych novín Aftonbladet ho našli so sekerou a nožom. Zranené päťdesiatničky previezli do nemocnice, ale zraneniam napokon podľahli.

Náčelníčka polície v Malmö Petra Stenkula povedala novinárom, že prehľadávajú dom podozrivého, vypočúvajú študentov a hľadajú možné nahraté záznamy incidentu. Policajti podľa jej slov vyšetrujú aj správy švédskych médií, že podozrivý sám zavolal na políciu a údajne sa k zabitiu dvoch ľudí priznal. Počas incidentu zavolali záchranné služby aj ďalší ľudia.

Viac k témam: Útok na školu
Zdroj: Webnoviny.sk – Útok na strednej škole v Malmö neprežili dve učiteľky, zatkli mladého študenta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo Varšave horí nákupné centrum, hasiči nasadili desiatky tímov (video)

Podľa hasičov plamene zachvátili viac ako 80 percent centra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *