Home / SVET / Prezident Biden navštívi Poľsko, so spojencami bude rokovať o Ukrajine

Prezident Biden navštívi Poľsko, so spojencami bude rokovať o Ukrajine

21.3.2022 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Joe Biden tento týždeň v rámci svojej európskej cesty navštívi Poľsko, kde bude rokovať so spojencami o Ukrajine. Informovala o tom tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

V pondelok pred svojou cestou bude Biden diskutovať o vojne s európskymi lídrami. Očakáva sa účasť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, nemeckého kancelára Olaf Scholza, talianskeho premiéra Mario Draghiho a britského premiéra Borisa Johnsona. Biely dom zároveň uviedol, že Biden neplánuje cestu na Ukrajinu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Poľsko je kľúčovým spojencom v ukrajinskej kríze. Hostí tisíce amerických vojakov a prijalo viac ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine než ktorákoľvek iná krajina.

Viac k témam: Americký prezident, Francúzsky prezident, Nemecký kancelár, rusko-ukrajinský konflikt, Taliansky premiér
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Biden navštívi Poľsko, so spojencami bude rokovať o Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova vymenoval Michaila Mišustina za premiéra. Očakáva sa, že väčšina členov predošlého kabinetu si udrží svoje miesta

Päťdesiatosemročný Mišustin, bývalý šéf ruskej daňovej služby, sa počas svojho predchádzajúceho štvorročného funkčného obdobia vyhýbal politickým vyhláseniam aj rozhovorom pre médiá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *