Home / šport / Ostatné športy / Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video)

Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video)

12.3.2022 (Webnoviny.sk) – Petra Vlhová predviedla druhú najrýchlejšiu jazdu v 1. kole predposledného slalomu sezóny Svetového pohára zjazdárok vo švédskom Aare.

Na severe Európy Vlhová v piatok suverénne ovládla obrovský slalom a v sobotu predpoludním v prvej jazde slalomu zaostala iba o 8 stotín sekundy za Nemkou Lenou Dürrovou.

Shiffrinová je štvrtá

Tretia priečka po prvom kole patrí Švédke Anne Swennovej Larssonovej s mankom 11 stotín sekundy. Líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová je štvrtá s odstupom 25 stotín.

Rakúšanka Katharina Liensbergerová na piatom mieste zaostáva za Dürrovou o 35 stotín. Druhé kolo slalomu žien v Aare sa začne o 13.45 h.

Plynulá a dynamická jazda

Už istá držiteľka slalomového glóbusu a zároveň olympijská šampiónka z Pekingu Vlhová vyštartovala na trať s trojkou. Na štarte musela trochu dlhšie počkať, kým upravia niektoré porušené bránky na trati. Liptáčka predviedla plynulú a dynamickú jazdu, napriek tomu na medzičasoch pomerne výrazne zaostávala za Dürrovou.

Pôvodnú stratu 72 stotín sekundy z tretieho medzičasu napokon v cieli znížila na osem stotiniek a za seba odsunula Shiffrinovú, ktorá štartovala pred Vlhovou. Napokon Dürrovú s Vlhovou už nepredstihla ani jedna zo súperiek, Češka so slovenským pasom Martina Dubovská je po 1. kole devätnásta s mankom 1,47 s. na líderku.

„Petra Vlhová predviedla skvelú dynamickú jazdu, na akú sme u nej zvyknutí. Lena Dürrová však bola ešte lepšia. Miestami to vyzeralo, že ani nehraní na tomto type snehu, skôr lieta po trati,“ uviedla v štúdiu ČT Sport expertka Šárka Strachová, ktorá sa práve v Aare pred 15 rokmi stala majsterkou sveta v slalome.

Viac k témam: Aare, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová je v Aare po 1. kole slalomu tesne druhá za Dürrovou, Slovenka predviedla skvelú dynamickú jazdu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *