Home / šport / Ostatné športy / Rexová získala na paralympiáde v slalome bronz, predbehli ju iba sestry Aignerové

Rexová získala na paralympiáde v slalome bronz, predbehli ju iba sestry Aignerové

12.3.2022 (Webnoviny.sk) – Alexandra Rexová si v sobotu vyjazdila na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu druhú medailu, k zlatu zo super G pridala bronz zo slalomu. S navádzačkou Evou Trajčíkovou boli tretie aj po prvom kole, v druhom si už nenechali ujsť šancu na druhý cenný kov. Lepšie ako 16-ročná Rexová boli iba rakúske sestry Aignerové.

Triumfovala Veronika s náskokom 1,71 sekundy pred Barbarou, mladá Slovenka zaostala za víťazkou o 4,78 s. Štvrtá po prvom kole bola Henrieta Farkašová (nav. Martin Motyka), napokon ju klasifikovali na 5. priečke.

„Včera (11. marca pozn. redakcie) som si písala s mamou a sľúbila som jej, že pre ňu získam medailu. Bola to silná motivácia, v závere som však už šla na doraz. Boleli ma nohy, vlastne všetko,“ prezradila v cieli šťastná Rexová.

Medzi stojacimi ženami obsadila Vanesa Gašková výborné 9. mieste, Petre Smaržovej sa nepodarilo dokončiť prvé kolo. V nedeľu je v Jen-čchingu na programe slalom mužov. Slovensko na ZPH 2022 získalo už päť medailí – tri zlaté a dve bronzové.

Viac k témam: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Rexová získala na paralympiáde v slalome bronz, predbehli ju iba sestry Aignerové © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *