Home / šport / Ostatné športy / Skvelá Vlhová napriek chybe vyhrala prvé kolo obrovského slalomu v Aare, Shiffrinová je šiesta

Skvelá Vlhová napriek chybe vyhrala prvé kolo obrovského slalomu v Aare, Shiffrinová je šiesta

11.3.2022 (Webnoviny.sk) – Petra Vlhová je líderkou po prvom kole obrovského slalomu v rámci Svetového pohára zjazdárok vo švédskom Aare. Dvadsaťšesťročná Slovenka dosiahla výsledný čas 1:14,80 min a o tri stotiny sekundy zdolala Talianku Martu Bassinovú. Na tretej priečke je úradujúca olympijská šampiónka z Pekingu Švédka Sara Hectorová, ktorá za Vlhovou zaostala o 29 stotín.

Vlhová takmer vyletela z trate

Líderka Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová je šiesta s mankom 79 stotín na Vlhovú. Druhé kolo sa pod umelým osvetlením začne o 18.00 h.

Vlhová mala na hrudi číslo 5 a do predposledného obrovského slalomu sezóny vstúpila odhodlane. V prvej časti trate si dravou jazdou vybudovala náskok troch desatín sekundy, ktorý vo výborne zvládnutej strednej časti zvýšila až na osem desatín. V spodnej časti sa však nevyhla chybe, keď takmer „vyletela“ z trate a napokon mala v cieli len maličký náskok troch stotiniek pred dovtedajšou líderkou Bassinovou. Aj tak však pôjde do druhého kola z najlepšej východiskovej pozície.

Hectorová je blízko malého glóbusu

Shiffrinová mala na čele Svetového pohára pred piatkovými pretekmi náskok 117 bodov pred Vlhovou. Ak by zostali v platnosti výsledky 1. kola aj po skončení obrovského slalomu, Slovenka by z náskoku Američanky ukrojila 60 bodov. Na čele hodnotenia obrovského slalomu je Hectorová, ktorá už má blízko k zisku malého glóbusu.

Vlhovej patrilo pred podujatím v Aare štvrté miesto. Posledný obrovský slalom žien v tejto sezóne bude 20. marca hostiť dejisko finále SP – francúzsky Méribel. Celkovo ženám zostáva odjazdiť päť pretekov, ktoré sa rátajú do hodnotenia bojov o krištáľové glóbusy.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Vlhová napriek chybe vyhrala prvé kolo obrovského slalomu v Aare, Shiffrinová je šiesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *