Home / šport / Ostatné športy / Dvojnásobná česká majsterka sveta Koukalová nepôjde na ZOH v Pjongčangu, má dlhodobé problémy

Dvojnásobná česká majsterka sveta Koukalová nepôjde na ZOH v Pjongčangu, má dlhodobé problémy

PRAHA 12. januára (WebNoviny.sk) – Česká biatlonistka Gabriela Koukalová sa nepredstaví na februárových ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Oprávnenosť štvrtkovej informácie, ktorú priniesol denník Blesk, v piatok potvrdil Český zväz biatlonu (ČSB) na svojom webe.

Terajší zdravotný stav jej neumožňuje plnú záťaž v príprave, problémy pretrvávajú. Dohodli sme sa teda, že túto sezónu vynechá. Nebolo to ľahké rozhodnutie. Prebrali sme s Gábinou a trénerom Ondřejom Rybářom všetky možnosti. Vzhľadom na naše ambície ma táto situácia mrzí, ale zdravie je prednejšie. Gabriela teraz podstupuje liečbu u doktora Pavla Kolářa,“ uviedol prezident ČSB Jiří Hamza.

Nie je v stave súťažiť

Snažila som sa urobiť maximum pre to, aby som sa vrátila. Bohužiaľ, v tréningu to nešlo podľa mojich predstáv. Veľmi ma to mrzí, lebo olympiáda je vrcholom pre každého športovca,“ skonštatovala Koukalová.

Mrzí ma to, ale v aktuálnom stave Gabča navzdory jej úsiliu aj snahe celého podporného tímu nie je v stave súťažiť,“ povedal spomenutý šéftréner českých biatlonistov Rybář.

V Soči získala dve medaily

Koukalová pre dlhodobé problémy s lýtkami neabsolvovala v tejto sezóne ani jeden súťažný štart, zameriavala sa na zimné olympijské hry. Dvadsaťosemročná dvojnásobná majsterka sveta získala na ZOH 2014 v ruskom Soči dve strieborné medaily.

Je celkovou víťazkou SP 2015/2016, v ostatnej sezóne skončila v bojoch o veľký glóbus na druhej priečke za Nemkou Laurou Dahlmeierovou. Slovenskej líderke Svetového pohára 2017/2018 Anastasii Kuzminovej teda ubudla papierovo zásadná súperka pod piatimi kruhmi v Ázii.

Viac k témam: biatlon, Gabriela Koukalová, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvojnásobná česká majsterka sveta Koukalová nepôjde na ZOH v Pjongčangu, má dlhodobé problémy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *