Home / šport / Ostatné športy / Úspešný lyžiar Moelgg sa vo Flachau rozlúči s kariérou, v Svetovom pohári súťažil 20 rokov

Úspešný lyžiar Moelgg sa vo Flachau rozlúči s kariérou, v Svetovom pohári súťažil 20 rokov

7.3.2022 (Webnoviny.sk) – Bohatá kariéra talianskeho lyžiara Manfreda Moelgga sa skončí túto stredu v nočných slalomových pretekoch Svetového pohára v rakúskom stredisku Flachau. Preteky sú náhradou za zrušené podujatie v Záhrebe.

Tridsaťdeväťročný Talian oznámil svoje rozhodnutie na sociálnych sieťach. Informoval o tom aj švajčiarsky denník Blick na svojom portáli. “Zažil som fantastické roky, v ktorých som mohol robiť to, čo som od detstva miloval. Je pre mňa ťažké opísať svoje pocity,“ zdôveril sa fanúšikom.

Moelgg sa predstavil v prestížnom seriáli prvýkrát v roku 2003, vyhral tri slalomy a dvadsaťkrát stál na stupňoch víťazov. Z majstrovstiev sveta vybojoval tri medaily – striebro v slalome v Aare 2007, bronz v slalome v Garmisch Partenkirchene 2011 a bronz v obrovskom slalome v Schladmingu 2013. Zúčastnil sa na štyroch zimných olympijských hrách, na ktorých je jeho najlepším umiestnením siedme miesto z Vancouvru 2010. Na tie zatiaľ posledné do Číny sa už nekvalifikoval. V roku 2008 získal malý krištáľový glóbus za slalom.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Úspešný lyžiar Moelgg sa vo Flachau rozlúči s kariérou, v Svetovom pohári súťažil 20 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *