Home / šport / Ostatné športy / Fialková v stíhačke minula štyri terče a skončila dvanásta, Eckhoffová sa vyrovnala Mäkäräinenovej

Fialková v stíhačke minula štyri terče a skončila dvanásta, Eckhoffová sa vyrovnala Mäkäräinenovej

6.3.2022 (Webnoviny.sk) – Najlepšia slovenská biatlonistka Paulína Fialková zakončila svoje vystúpenie v rámci 8. kola Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti 12. miestom v stíhacích pretekoch na 10 km. Po trinástej priečke zo sobotňajších rýchlostných pretekov sa 29-ročná Breznianka posunula o jedno miesto dopredu, ale vinou štyroch chýb na strelnici sa nedostala do elitnej desiatky.

Víťazkou sa aj s dvoma nepresnými výstrelmi stala Nórka Tiril Eckhoffová, ktorá sa k prvému miestu posunula z druhej priečky po rýchlostných pretekoch.

Remeňová si vylepšila kariérne maximum

Druhá skončila s odstupom necelých 16 sekúnd Talianka Dorothea Wiererová a tretia bola sobotňajšia víťazka Nemka Denise Herrmanová (+19,5 s). Ďalšia slovenská reprezentantka Mária Remeňová skončila na 53. mieste s tromi chybami na strelnici, ale vylepšila si svoje kariérne maximum vo Svetovom pohári.

Z trojice Sloveniek, ktoré mali právo účasti v stíhacích pretekoch, sa napokon predstavili iba dve. Mladšia zo sestier Fialkových Ivona nenastúpila pre drobné prechladnutie, keďže nechcela riskovať stopku pre zostávajúce dve podujatia SP v Estónsku a Nórsku. Paulína Fialková vstupovala do pretekov z 13. miesta po šprinte, ale nezačala dobre. Na prvej streľbe v ľahu sa dvakrát pomýlila a značilo to prepad z trinásteho na osemnáste miesto priebežného poradia, po prvej streľbe zaostávala vyše pol minúty za elitnou desiatkou. Na druhej „ležke“ najlepšia Slovenka predviedla úspešný reparát. Sklopila všetky terčíky a posunula sa na 11. priečku s mankom iba 40 sekúnd na Francúzku Anais Chevalierovú-Bouchetovú na treťom mieste.

Dve chyby Fialkovej na streľbe v stoji

Pred tretím príchodom na strelnicu sa P. Fialková posunula už do najlepšej desiatky, ale prvá streľba v stoji jej nevyšla. Dve chyby znamenali dva trestné okruhy navyše a pád na 21. miesto priebežných výsledkov o 2:18,3 min za líderkou Eckhoffovou.

Slovenka to však predčasne nevzdala a na štvrtej streľbe, druhej v stoji, bola stopercentná. Posunula sa na štrnástu priečku s mankom 1:42 min na vedúcu Eckhoffovú. Nórka si štvorminútovým náskok z poslednej streľby priniesla až do cieľa a pripísala si 27. víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, čím sa vyrovnala známej Fínke Kaise Mäkäräinenovej. P. Fialková skvelým behom v závere predstihla ešte dve svoje konkurentky a výsledkom bolo konečné 12. miesto.

Viac k témam: Biatlon, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Fialková v stíhačke minula štyri terče a skončila dvanásta, Eckhoffová sa vyrovnala Mäkäräinenovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *