Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov

WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov

6.3.2022 (Webnoviny.sk) – Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) potvrdila „niekoľko útokov na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, ktoré si vyžiadali viacero úmrtí a zranení“. Informuje o tom spravodajský portál televízie CNN, citujúc nedeľné vyhlásenie generálneho riaditeľa WHO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.

Ďalšie správy vyšetrujeme,“ konštatoval Tedros prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, pričom však nemenoval Rusko. „Útoky na zdravotnícke zariadenia alebo pracovníkov porušujú neutralitu zdravotníkov a sú tiež porušením medzinárodného humanitárneho práva,“ dodal.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Dosiaľ WHO potvrdila šesť útokov na zdravotnícke zariadenia, povedal v nedeľu pre BBC šéf kancelárie WHO na Ukrajine Jarno Habicht.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *