Home / šport / Ostatné športy / Federer strhol na seba pozornosť pretekárok v Lenzerheide, fotku si s ním utekala spraviť aj Vlhová (video)

Federer strhol na seba pozornosť pretekárok v Lenzerheide, fotku si s ním utekala spraviť aj Vlhová (video)

5.3.2022 (Webnoviny.sk) – Účastníčky Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide prekvapil svojou prítomnosťou v cieli superobrovského slalomu legendárny tenista Roger Federer. Švajčiar je pre mnohé z nich športovým vzorom, vrátane slovenskej reprezentantky Petry Vlhovej. Domáca superstar okamžite na seba strhla pozornosť.

„Keď som ho tam uvidela, povedala som si wauu… Deväťdesiatdeväť percent ľudí majú radi Federera a určite aj ja. Pôjdem za ním a urobím si s ním fotku,“ komentovala pre RTVS jeho prítomnosť Slovenka, ktorá v pretekoch super-G obsadila 18. miesto.

“Nikdy som ho nevidela naživo, tak som si povedala, že dnes mu aspoň podám ruku,“ tešila sa jeho krajanka Wendy Holdenerová.

Za Federerom utekala aj Shiffrinová

O dvadsaťnásobného grandslamového šampióna sa zaujímala aj líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová. Američanka v pretekoch obsadila druhé miesto, čím sa na čele priebežného hodnotenia odpútala od svojej prenasledovateľky Petry Vlhovej o 67 bodov.

“Keď som sa na štarte dozvedela, že je Roger v cieľovom priestore, vedela som, že sa musím ponáhľať, aby som bola čo najrýchlejšie pri ňom,“ priznala Shiffrinová v dobrej nálade pre RTVS. Neskôr ich televízne kamery zachytili, ako chvíľu zotrvali v družnom rozhovore.

Lyžuje už len jeho žena a deti

Preteky na zatočenej a hrboľatej trati v Lenzerheide boli jedny z najťažších v celej sezóne. Z prvých desiatich mien prišlo do cieľa iba päť.

“Na začiatku mi bolo ľúto, že toľko pretekárok vypadlo. Dúfam, že sú všetky v poriadku. Aj ja som bol ten, čo vždy lyžoval rýchlo. Preto to nerobím už od roku 2008, ale moja žena Mirka s deťmi lyžujú,“ uviedol švajčiarsky tenista, ktorý plánuje návrat na kurty až na jeseň tohto roku. Uviedol to pre švajčiarsku televíziu SRF.

Chýbať bude v celej jarnej časti sezóny

V takom prípade by 40-ročný Švajčiar nestihol obľúbený Wimbledon, ale predstaviť by sa mal na exhibičnom podujatí Laver Cup a možno aj na domácom halovom podujatí Swiss Indoors v jeho rodisku Bazileji.

Federer dlhodobo pauzuje od leta minulého roka pre problémy s kolenom. Postupne vynechal olympijský turnaj v Tokiu, US Open v New Yorku aj januárový Australian Open v Melbourne a vyzerá to tak, že bez neho bude aj celá jarná časť sezóny 2022.

Viac k témam: Svetový pohár alpských lyžiarov
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer strhol na seba pozornosť pretekárok v Lenzerheide, fotku si s ním utekala spraviť aj Vlhová (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *