Home / SLOVENSKO / Na Slovensko prídu vojaci NATO z piatich štátov, Američania ponúkli systémy Patriot

Na Slovensko prídu vojaci NATO z piatich štátov, Američania ponúkli systémy Patriot

27.2.2022 (Webnoviny.sk) – Na Slovensko prídu vojaci z piatich krajín Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO). Spojené štáty americké (USA) ponúkli techniku protivzdušnej obrany, konkrétne systémy Patriot. Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) to povedal v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Slovinsko, Česko, Holandsko, Spojené štáty americké a Nemecko. Tieto krajiny prejavili pripravenosť poskytnúť svoje jednotky,“ uviedol Korčok. Doplnil, že v pondelok 28. februára sa stretne s nemeckou ministerkou zahraničných vecí, ktorej sa poďakuje za kontingent v počte 400 vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Strana Hlas – sociálna demokracia tento krok víta. „Strana Hlas-SD sa jednoznačne hlási k naplneniu našich záväzkov v rámci Európskej únie a NATO,“ dodal poslanec Národnej rady SR Peter Kmec.

Viac k témam: Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensko prídu vojaci NATO z piatich štátov, Američania ponúkli systémy Patriot © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novým stálym predstaviteľom Slovenska pri NATO bude Marek Varga, doterajší veľvyslanec na Blízkom východe

Medzi moje priority bude patriť budovanie rezortnej expertnej bázy a zabezpečovanie spolupráce všetkých zainteresovaných rezortov, uviedol Varga.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *