Home / SLOVENSKO / Prezidentka ocenila prínos laureátov na cenu Dobré srdce, zároveň vyzvala na zlepšenie pracovných podmienok opatrovateliek

Prezidentka ocenila prínos laureátov na cenu Dobré srdce, zároveň vyzvala na zlepšenie pracovných podmienok opatrovateliek

22.2.2022 (Webnoviny.sk) – Práca víťazov Národnej ceny starostlivosti Dobré srdce obsahuje okrem odbornosti a profesionality aj ľudskosť, láskavosť, vrúcnosť a súcit. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to vyhlásila v pondelok (21. februára) pri prijatí týchto laureátov.

Laureáti z rôznych profesií

Ako priblížil jej hovorca Martin Strižinec, na stretnutí s prezidentkou sa zúčastnili laureáti ocenenia Dobré srdce v rôznych kategóriách – Pavel Kalina, Zdenka Majchrová, Katarína Čečotová, Pavol Vilček, Marta Kupcová, Barbara Štefanovičová, Soňa Vancáková, Jaroslav Živčák, Mária Čunderlíková, Ildikó Madarászová ako aj koordinátorka projektu a predsedníčka Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb Anna Ghannamová.

Prezidentka poukázala na to, že laureáti sú z rôznych profesií – opatrovateľ, sestra, odborný pracovník, fyzioterapeutka a aj z rôznych kútov Slovenska – od Bardejova až po Bratislavu, no všetkých ich spája to, že do starostlivosti o iných vkladajú svoje srdce. Zároveň zdôraznila, že ich ocenenie je zaslúžené aj z dvoch osobitných dôvodov.

Lepšie podmienky pre opatrovateľov

„Vaša práca je náročná vždy, uplynulé dva roky však boli z dôvodu pandémie ešte mnohonásobne ťažšie, nasadzovali ste svoje zdravie aj životy. Druhý dôvod je stále naliehavejší. Všetci vieme, že dlhodobá starostlivosť čelí nedostatku personálu a pretrvávajúcemu trendu odchodov opatrovateliek do zahraničia. Je preto nevyhnutné, aby sme opatrovateľskému sektoru zabezpečili priaznivé pracovné podmienky, prajnú spoločenskú atmosféru a v neposlednom rade dôstojné finančné ohodnotenie. Toto všetkým opatrovateľkám, odborným pracovníkom, sestrám a fyzioterapeutom dlžíme,“ podotkla a poprosila laureátov, aby pokračovali vo svojej službe.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koronavírus, Oceneneie, Opatrovateľka
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka ocenila prínos laureátov na cenu Dobré srdce, zároveň vyzvala na zlepšenie pracovných podmienok opatrovateliek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládny špeciál so Slovákmi pristál v Bratislave, z Libanonu boli evakuovaní spolu s ďalšími občanmi (video)

Vládny špeciál priviezol 46 osôb, z čoho 25 boli občania Slovenska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *