Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Anglicko ruší všetky obmedzenia súvisiace s koronavírusom, vakcíny priniesli silnú ochranu

Anglicko ruší všetky obmedzenia súvisiace s koronavírusom, vakcíny priniesli silnú ochranu

21.2.2022 (Webnoviny.sk) – Anglicko ruší všetky zostávajúce obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu. Oznámil to v pondelok britský premiér Boris Johnson. Ľudia, ktorí sú pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, od štvrtka nebudú musieť nastúpiť do karantény.

Končí sa aj rutinné sledovanie kontaktov infikovaných osôb. Premiér počas víkendu očakávané rozhodnutie obhajoval tým, že krajina získala voči vírusu silnú ochranu vďaka nasadeniu vakcín, novým metódam liečby a vedecky zdôvodnenému pochopeniu, čo môže koronavírus spôsobiť.

Viac o téme: Koronavírus

Približne 91 percent obyvateľov Spojeného kráľovstva vo veku nad 12 rokov dostalo aspoň jednu dávku vakcíny, 85 percent ľudí je zaočkovaných dvomi dávkami a 66 percent dostalo posilňujúcu dávku očkovacej látky.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii
Zdroj: Webnoviny.sk – Anglicko ruší všetky obmedzenia súvisiace s koronavírusom, vakcíny priniesli silnú ochranu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *