Home / SLOVENSKO / Vyšetrovateľ NAKA opätovne obvinil bývalého šéfa SIS Pčolinského a Kollára

Vyšetrovateľ NAKA opätovne obvinil bývalého šéfa SIS Pčolinského a Kollára

8.2.2022 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry opätovne vzniesol obvinenie voči podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi a bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému. Na sociálnej sieti o tom informovala advokátska kancelária Boom & Smart Slovakia, ktorá zastupuje Kollára.

„Tento postup Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s Úradom špeciálnej prokuratúry len potvrdzuje to, čo sme uvádzali doposiaľ, že trestné právo je v dnešných časoch využívané na kriminalizáciu vopred určeného okruhu osôb, do ktorého patrí aj náš klient,“ uviedli advokáti. Doplnili, že bližšie stanovisko k veci poskytne obhajoba po oboznámení sa s obsahom uznesenia o vznesení obvinenia.

Námestník generálneho prokurátora SR Jozef Kandera zrušil v auguste 2021 uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zo dňa 11. marca a 13. apríla 2021, ktorými vzniesol obvinenie voči Pčolinskému pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa, zločin prijímania úplatku, prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti a prečin podplácania. Kandera zastupoval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý z dôvodu zachovania nestrannosti vo veci nekoná. Námestník vtedy taktiež zrušil obvinenia voči Kollárovi pre prečin podplácania.

Kauza sa týka podozrenia, že bývalý šéf SIS Pčolinský za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie Kollára.

Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovateľ NAKA opätovne obvinil bývalého šéfa SIS Pčolinského a Kollára © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *