Home / KULTÚRA / Hudba / Nominácie hudobných cien Radio Head Awards rádia FM sú známe

Nominácie hudobných cien Radio Head Awards rádia FM sú známe

7.2.2022 (Webnoviny.sk) – Rádio FM zverejnilo nominácie v poradí 14. ročníka súťaže Radio Head Awards. V 13 kategóriách ich vybrali poslucháči rádia a odborné poroty.

Najviac nominácií získali Chiki liki tu-a, Isama Zing a dvojica Lash & Grey. V tlačovej správe o tom informoval PR manažér Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Filip Púchovský.

Rôzne kategórie

V kategórii Album roka o prvé miesto zabojujú Chiki liki tu-a, Katarzia, Saténové ruky, Lash & Grey a dvojica Vec Švidraň, ktorá debutom Hudba k láske boduje aj v kategórii Debut roka. V kategórii Skladba roka si nomináciu rozdelili traja interpreti – Chiki Liki tu-a, Lash & Grey a FVLCRVM.

Objavom roka sa môže stať Tamara Kramar, Lotta, projekt Quatro Emocione, Noční jazdci, ale aj Andreas Imrich, frontman kapely Talkshow, ktorý rozbehol sólovú kariéru,“ upozorňuje Púchovský.

Vyhodnocovanie súťaže

Súčasťou Radio Head Awards sú už tradične aj porotcovské kategórie, v ktorých svojimi minuloročnými nahrávkami zaujali aj Solamente naturali, Altar Quartets, Lukáš Oravec, Tomáš Prištiak, Ivana Mer, Sisa Michalidesová, Čad či projekt Blame Your Genes.

Počas vyhodnocovania súťaže bude známy aj držiteľ ceny Album roka/Cena novinárov, v ktorej prípade sa hudobní odborníci takmer zhodli s hlasovaním poslucháčov, keďže do druhého kola hlasovania posunuli skladby od Saténových rúk, Lash & Grey, Chiki Liki tu-a, Uniqat a projektu Isama Zing.

Víťazi ocenenia budú známi v druhej polovici marca, odnesú si sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.

Viac k témam: RTVS Rozhlas a televízia Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Nominácie hudobných cien Radio Head Awards rádia FM sú známe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *