Home / šport / Ostatné športy / Kráľ biatlonu Nór Björndalen nevyužil poslednú šancu na štart na ZOH 2018 v Pjongčangu

Kráľ biatlonu Nór Björndalen nevyužil poslednú šancu na štart na ZOH 2018 v Pjongčangu

RUHPOLDING 10. januára (WebNoviny.sk) – Kráľ biatlonu Ole Einar Björndalen s maximálnou pravdepodobnosťou bude chýbať na februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu v Kórejskej republike. Streda možno zavŕšila celú kariéru legendy.

Čoskoro 44-ročný Björndalen (nar. 27. januára 1974 v Drammene) skončil v nemeckom Ruhpoldingu na 42. mieste vo vytrvalostných pretekoch na 20 km v rámci Svetového pohára a na 41. pozícii je až siedmym najlepším Nórom v priebežnom celkovom hodnotení seriálu, štartovať ich môže len šesť. Vyššie figurujú Johannes Thingnes Bö (2.), Tarjei Bö (6.), Lars Helge Birkeland (11.), Emil Hegle Svendsen (12.), Henrik L´Abée-Lund (23.) a Erlend Bjöntegaard (33.).

Odporúčame:
Aktualizované: Fantastická Kuzminová vyhrala šprint Svetového pohára v Oberhofe

Životný partner bieloruskej biatlonistky Darie Domračevovej Björndalen sa podľa predbežnej štartovej listiny na webe Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) nekvalifikoval na nedeľňajšie preteky na 15 km s hromadným štartom (12.15 h) a po Ruhpoldingu uzavrú Nóri nomináciu. Na 6. kolo SP do talianskej Anterselvy (18. – 21. januára) už olympionikov nepošlú, tí dajú prednosť záverečnej príprave, referuje web Sport1.de.

Odporúčame:
Johannes Thingnes Bö s výrazným náskokom vyhral stíhačku v Annecy-Le Grand Bornand

V rovnakom duchu informuje ďalší nemecký portál RP-Online.de: je vraj značne možné, že Björndalen pod vplyvom tohto sklamania, vari najväčšieho vo svojej kariére, neabsolvuje zvyšok súťažného ročníka. Usiloval sa o siedmy štart pod piatimi kruhmi, debutoval v Lillehammeri 1994.

Ole Einar Björndalen je držiteľom 8 zlatých medailí zo ZOH (celková bilancia 8-4-1), ale aj 20-násobným majstrom sveta (20-14-11) a víťazom rekordných 94 individuálnych súperení vo SP, v ktorom dosiahol 6 veľkých glóbusov do sezóny 2008/2009.

Viac k témam: biatlon, Ole Einar Björndalen, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Kráľ biatlonu Nór Björndalen nevyužil poslednú šancu na štart na ZOH 2018 v Pjongčangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *