Home / SLOVENSKO / Bežkárov a turistov odvezie na Kojšovskú hoľu skibus, premávať bude cez víkendy a prázdniny až do marca

Bežkárov a turistov odvezie na Kojšovskú hoľu skibus, premávať bude cez víkendy a prázdniny až do marca

29.1.2022 (Webnoviny.sk) – Vďaka iniciatíve Košického samosprávneho kraja (KSK), Košice Región Turizmus (KRT) a aktívnych bežkárov z Kojšovka – bežkárske trate začal premávať Skibus na Kojšovskú hoľu.

Vypravovaný bude pravidelne počas víkendových a prázdninových dní až do konca marca. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus.

Lokalita sa teší čoraz väčšej obľube

Lokalita Kojšovskej hole, ktorá je od Košíc vzdialená približne 30 kilometrov, je u návštevníkov opäť čoraz obľúbenejšia a záujmu sa teší aj v aktuálnom zimnom období. Je tomu tak najmä vďaka upravovaným bežkárskym tratiam a možnostiam zimnej turistiky.

„Aj v súvislosti s narastajúcou popularitou bežkovania počas zimného obdobia sme radi, že môžeme bežkárom, ale aj ostatným návštevníkom Kojšovskej hole priniesť nový atraktívny spôsob prepravy vo forme Skibusu. Ten premáva počas víkendových a prázdninových dní z parkoviska v obci Zlatá Idka ku chate Erika a späť,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Bežkárske trate pravidelne udržiavajú

Cestujúci si môžu lístok zakúpiť na konkrétny čas online prostredníctvom webovej stránky www.vylet.kosiceregion.sk, v regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 alebo osobne u sprievodcu Skibusu. Jednosmerný lístok je spoplatnený sumou vo výške dve eura.

Súčasťou Skibusu je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní. Kojšovská hoľa ponúka okrem možnosti nenáročnej zimnej turistiky a sánkovania aj upravované bežkárske trate.

Ako uvádza aktívna bežkárka a dobrovoľníčka z Kojšovka – bežkárske trate Radka Kovaľ Mazáková, „v prípade priaznivých snehových podmienok, bežkárske trate pravidelne upravujeme a návštevníci tak majú možnosť zvoliť si na základe svojich preferencií a fyzických zdatností niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke 2, 3 alebo 5 kilometrov.“

V lete tam zas premával Cyklobus

„Na Kojšovskú hoľu sme počas minulého leta úspešne vypravovali Cyklobus, ktorý si verejnosť hneď v prvej sezóne obľúbila. Teraz naň nadväzujeme Skibusom, ktorý z Kojšovskej hole urobí dostupnú destináciu aj v zime na krátky výlet z mesta do prírody. Sme vďační za spoluprácu všetkým subjektom, ktorí umožnili realizáciu Skibusu. Vážime si hodnotné partnerstvá tohto druhu, pretože návštevníkom spríjemňujú pobyt v kraji, prinášajú doň nové zážitky a robia ich ešte viac dostupnými pre každého záujemcu,“ dodala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Viac k témam: bežkovanie, Kojšovská hoľa, Lyžovačka, Lyžovanie, ski bus
Zdroj: Webnoviny.sk – Bežkárov a turistov odvezie na Kojšovskú hoľu skibus, premávať bude cez víkendy a prázdniny až do marca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *