Home / SLOVENSKO / Meteorológovia vydali 2. stupeň výstrahy pred silným vetrom na horách, v niektorých okresoch hrozí poľadovica

Meteorológovia vydali 2. stupeň výstrahy pred silným vetrom na horách, v niektorých okresoch hrozí poľadovica

29.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na horách v okresoch severného Slovenska. Ako informoval na svojom webe, ide o okresy Poprad, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Ružomberok a Banská Bystrica. Výstraha trvá od 10:55 do pondelka 31. januára do polnoci.

Meteorológovia očakávajú miestami nad pásmom lesa prechodne výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 38 – 44 metrov za sekundu (135 – 160 km/h) a/alebo okolo 26 metrov za sekundu (95 km/h).

Snehové jazyky a záveje hrozia v Prešovskom kraji, Banskej Bystrici, Brezne, Rožňave a Spišskej Novej Vsi a v Trenčianskom kraji okrem okresov Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Partizánske. Výstraha trvá do 6:00 nasledujúceho dňa.

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa aj pred poľadovicou pre všetky okresy v Banskobystrickom a Trenčianskom kraji a väčšinu okresov v Košickom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Výstraha platí od 20:00 do 9:00 nasledujúceho dňa. Pre okresy v Košickom kraji od 23:00.

Viac k témam: Počasie, Silný vietor
Zdroj: Webnoviny.sk – Meteorológovia vydali 2. stupeň výstrahy pred silným vetrom na horách, v niektorých okresoch hrozí poľadovica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *