Home / EKONOMIKA / V decembri klesol počet poberateľov v hmotnej núdzi, väčšinu tvoria ľudia dostávajúci prídavok na dieťa

V decembri klesol počet poberateľov v hmotnej núdzi, väčšinu tvoria ľudia dostávajúci prídavok na dieťa

28.1.2022 (Webnoviny.sk) – V závere minulého roka dosiahol počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi na Slovensku najnižšiu úroveň od júla minulého roka. Na pomoc v hmotnej núdzi bolo odkázaných 57,7-tisíca osôb. V tlačovej správe to uviedlo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVAR) SR.

„December potvrdil klesajúci trend počtu poberateľov pomoci v hmotnej núdzi. Pomoc štátu potrebovalo v porovnaní s novembrom o 124 ľudí menej,“ uviedol generálny riaditeľ UPSVAR Karol Zimmer. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka potrebovalo pomoc štátu o 3 840 osôb menej. Najväčšiu skupinou poberateľov v decembri minulého roka tvorili jednotlivci. Išlo o 33,7-tisíca osôb.

Štátne sociálne dávky poberalo v decembri minulého roka 690,6 tisíca ľudí. V medzimesačnom porovnaní sa ich počet zvýšil o 4,8-tisíca osôb, medziročne narástol o 3,7-tisíca ľudí. Z celkového počtu poberateľov štátnych sociálnych dávok tvoria majoritnú časť tí, ktorí dostávajú prídavok na dieťa. V decembri poberalo prídavok na dieťa 657,4-tisíca osôb. Medzimesačne sa počet poberateľov zvýšil o 3,2-tisíca osôb a počet detí, na ktoré sa vypláca prídavok, sa zvýšil o 5,3-tisíca.

Viac k témam: Hmotná núdza
Zdroj: Webnoviny.sk – V decembri klesol počet poberateľov v hmotnej núdzi, väčšinu tvoria ľudia dostávajúci prídavok na dieťa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *