Home / šport / Slovinský snoubordista Košir mal po prílete do Pekingu pozitívny test na COVID-19

Slovinský snoubordista Košir mal po prílete do Pekingu pozitívny test na COVID-19

28.1.2022 (Webnoviny.sk) – Čína hlási dve osoby zo slovinskej výpravy, ktoré mali po prílete do Pekingu na ZOH 2022 pozitívny test na ochorenie COVID-19. jedným z nich je snoubordista Žan Košir, ktorý v paralelných disciplínach získal na predchádzajúcich dvoch olympiádach v Soči 2014 a Pjongčangu 2018 spolu tri medaily (0-1-2).

Tridsaťsedemročný rodák z mesta Kranj mal byť 4.2. spolu so zjazdárkou Ilkou Štuhecovou vlajkonosičom slovinskej výpravy počas otváracieho ceremoniálu ZOH. Teraz sa nachádza v izolácii a podstúpil druhý test, ktorý by mal potvrdiť jeho pozitivitu.

Snoubordista je zatiaľ bez príznakov

„Náš tím postupuje presne podľa pokynov organizátorov, preto je náš športovec v izolácii,“ uvádza sa vo vyhlásení Slovinského olympijského výboru, podľa ktorého Košir nemá žiadne príznak nákazy a cíti sa dobre. Snoubordista je v izolácii v špeciálnom hoteli a má k dispozícii aj náčinie na cvičenie. V izolácii zostane, až kým nebude mať dva testy po sebe negatívne.

Pozitívny test mal po prílete do Pekingu aj jeden z členov realizačného tímu zjazdárskej sekcie Darko Centrih.

Pozitívny test mali štyria športovci

Čínske úrady informovali, že od 4. januára mali pozitívny test na COVID-19 zatiaľ štyria športovci či členovia realizačných tímov. Zatiaľ nie je známe, či sú v tom zarátaní aj Košič a Centrih.

Koronavírus potvrdili aj u ďalších 137 osôb, ktoré sú priamo napojené na blížiace sa ZOH 2022.

ZOH v Pekingu sa začnú v piatok 4. februára a potrvajú do nedele 20. februára. V Číne sú už aj prví športovci zo Slovenska a v Ďalších dňoch ich budú nasledovať ďalší.

Viac k témam: Koronavírus, Zimná olympiáda v Pekingu 2022, ZOH 2022 v Pekingu
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovinský snoubordista Košir mal po prílete do Pekingu pozitívny test na COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budú Rusi a Bielorusi na otváracom ceremoniáli OH 2024? MOV čoskoro rozhodne

Je známe, že Rusi a Bielorusi nebudú na úvodnom ceremoniáli paralympijských hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *