Home / šport / Hokej / Kontroverzný Kane sa vráti späť do NHL ako hráč Edmontonu, dohodli sa na ročnom kontrakte

Kontroverzný Kane sa vráti späť do NHL ako hráč Edmontonu, dohodli sa na ročnom kontrakte

28.1.2022 (Webnoviny.sk) – Kanadský hokejista Evander Kane súhlasil s ročným kontraktom s tímom NHL Edmonton Oilers. Finančné podrobnosti dohody nezverejnili. Kontroverzný 30-ročný útočník bol v úvode sezóny ešte ako hráč San Jose Sharks potrestaný zákazom činnosti na 21 zápasov pre porušenie zdravotných protokolov v súvislosti s ochorením COVID-19. V aktuálnej sezóne dosiaľ nastúpil iba na päť zápasov v nižšej súťaži AHL v tíme San Jose Barracuda, dosiahol v nich osem bodov za dva góly a šesť asistencií.

Viac o téme: Koronavírus

„Urobím čokoľvek, aby som novému tímu pomohol k víťazstvám. Budem strieľať góly, rozdávať bodyčeky, blokovať strely a ak bude treba, aj sa pobijem. Ak to bude treba, budem hrať v presilovkovej formácii, ale som pripravený nastúpiť aj v špeciálnom tíme v oslabení. Vždy budem tam, kde ma bude mužstvo potrebovať,“ uviedol Evander Kane na webe NHL.

Evander Kane bol vo štvrtom roku sedemročnej zmluvy so San Jose, keď sa v tíme Sharks nedávno rozhodli zrušiť s ním kontrakt. „Dôvodom bolo porušenie štandardnej hráčskej zmluvy ako aj protokolov v súvislosti s COVIDOM-19,“ napísalo vedenie San Jose.

Kane sa neskôr za svoje činy ospravedlnil. Jeden z útočných lídrov „žralokov“ v uplynulej sezóne v 56 zápasoch nazbieral 49 bodov za 22 gólov a 27 asistencií. Celkovo počas 13-ročnej kariéry v prestížnej profilige nazbieral 506 bodov v 769 zápasoch.

Viac k témam: COVID-19
Zdroj: Webnoviny.sk – Kontroverzný Kane sa vráti späť do NHL ako hráč Edmontonu, dohodli sa na ročnom kontrakte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra má na dosah druhý majstrovský titul v histórii, Spišská Nová Ves chce ešte zabojovať (foto)

O svojom druhom titule v histórii slovenskej extraligy môže rozhodnúť už v stredu od 18.00 h, keď sa opäť v Nitre hrá zápas číslo 4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *