Home / šport / Tenis / Finalisti štvorhier aj mixu sú už známi, o titul z Melbourne zabojujú aj Češky Krejčíková a Siniaková

Finalisti štvorhier aj mixu sú už známi, o titul z Melbourne zabojujú aj Češky Krejčíková a Siniaková

27.1.2022 (Webnoviny.sk) – Prvý grandslamový tenisový turnaj sezóny Australian Open v Melbourne už pozná zloženie troch finále medzi seniormi. Semifinále mužskej dvojhry je naplánované na piatok, singlistky bojujú o prienik do finále vo štvrtok večer miestneho času. Známe sú však už páry, ktoré si zahrajú finále dvojhry mužov, žien aj mixu.

O titul zabojujú aj Češky

Medzi ženami o titul zabojujú najvyššie nasadené Češky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, ktoré v semifinále vyradili rusko-belgickú dvojicu Veronika Kudermetovová, Elise Mertensová 6:2, 6:3.

Súperkami českých hráčok budú Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová s Kazaškou Annou Danilinovou, ktoré si poradili s druhou nasadenou japonskou dvojicou Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová 6:4, 5:7, 6:4.

Dve austrálske dvojice sú vo finále

Vyvrcholenie mužskej štvorhry bude bez nasadeného páru a na radosť domácich fanúšikov sa do finále dostali dve austrálske dvojice.

Nick Kyrgios s Thanasim Kokkinakisom totiž v semifinále vyradili turnajové trojky Marcel Granollers, Horacio Zeballos (Šp./Arg.) 7:6 (4), 6:4 a Matthew Ebden s Maxom Purcellom zdolali dvojky „pavúka“ Američana Rajeeva Rama s Britom Joeom Salisburym 6:3, 7:6 (9).

Domáci majú zastúpenie aj vo finále mixu

Aj vo finále mixu majú zastúpenie domáci, dostali sa doň Jason Kubler s Jaimee Fourlisovou, ktorí v semifinále vyradili ekvádorsko-český pár Gonzalo Escobar, Lucie Hradecká 2:6, 7:6 (2), 10:6 (zápasový tajbrejk).

O titul zabojuje aj piaty nasadený chorvátsko-francúzsky tandem Ivan Dodig, Kristina Mladenovicová, ktorý si poradil s druhou nasadenou austrálsko-čínskou dvojicou John Peers, Šuaj Čang 1:6, 7:5, 10:2 (zápasový tajbrejk).

Finále mixu aj štvorhry mužov sa uskutoční v sobotu 29.1., deblistky budú o titul bojovať v nedeľu.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Finalisti štvorhier aj mixu sú už známi, o titul z Melbourne zabojujú aj Češky Krejčíková a Siniaková © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *