Home / SLOVENSKO / Slovensko poskytlo humanitárnu pomoc pre deti afganských utečencov v Iráne

Slovensko poskytlo humanitárnu pomoc pre deti afganských utečencov v Iráne

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Veľvyslanec Slovenskej republiky v Iráne Ladislav Ballek dnes v Teheráne odovzdal charitatívnej organizácii Zanjireh Omid humanitárnu pomoc 10-tisíc eur pre deti afganských utečencov. Organizácia má dlhoročné skúsenosti v starostlivosti o deti afganských utečencov, ktoré sa nachádzajú v neľahkých životných situáciách.

Finančný príspevok má slúžiť primárne na humanitárne účely a na podporu lekárov a dobrovoľníkov. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Naším prioritným záujmom je zlepšovanie životných a bezpečnostných podmienok utečencov v krajinách susediacich s Afganistanom, čo sa následne odzrkadlí aj na znižovaní celkového migračného tlaku do Európy. Slovenská republika sa touto finančnou pomocou pripojila ku skupine ďalších donorov, ako je Francúzsko, Japonsko, Austrália a Vatikán,“ uviedol slovenský veľvyslanec v Iráne Ladislav Ballek v súvislosti s odovzdaním humanitárnej pomoci SR.

Po nástupe teroristického hnutia Taliban k moci sa od leta 2021 zvyšuje nápor utečencov smerujúcich z Afganistanu do okolitých krajín vrátane Iránu. Ich počet v Iráne sa aktuálne odhaduje na viac ako 4 milióny. Veľvyslanec navštívil v priestoroch organizácie Zanjireh Omid aj afganské deti, ktoré v súčasnosti podstupujú rôzne zdravotné a rehabilitačné procedúry.

Viac k témam: charitatívna, Humanitárna kríza, Humanitárna pomoc, Taliban, Utečenci z Afganistanu
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko poskytlo humanitárnu pomoc pre deti afganských utečencov v Iráne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *