Home / SLOVENSKO / Viacerým mestám a obciam preplatí štát vyše 120-tisíc eur za náklady na riešenie mimoriadnych udalostí

Viacerým mestám a obciam preplatí štát vyše 120-tisíc eur za náklady na riešenie mimoriadnych udalostí

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Štát preplatí viacerým mestám a obciam náklady na riešenie mimoriadnych udalostí v celkovej hodnote 122 745 eur. Rozhodla o tom v stredu vláda na návrh rezortu vnútra.

O preplatenie nákladov požiadali mestá Komárno a Poprad a obce Gemerská Ves, Klížska Nemá, Tôň, Veľké Kostihy, Zemianska Olča a Zlatná na Ostrove.

Vyčíslené náklady sa podľa ministerstva vnútra týkajú predovšetkým povodní z augusta 2020. Tie spôsobili škody v Komárne a obciach Klížska Nemá, Zlatná na Ostrove, Zemianska Olča, Veľké Kostihy a Tôň v komárňanskom okresne.

V rovnakom čase došlo aj k požiaru bytového domu v Poprade. Následne v októbri 2020 zasiahla obec Gemerská Ves v okrese Revúca veterná smršť.

Ministerstvo vnútra v tejto súvislosti navrhlo potrebné finančné prostriedky uvoľniť z kapitoly Všeobecná pokladničná správa do rozpočtovej kapitoly rezortu. Následne zabezpečí ich presun dotknutým subjektom.

Viac k témam: mimoriadna udalosť, Povodne, Požiar, Samosprávy
Zdroj: Webnoviny.sk – Viacerým mestám a obciam preplatí štát vyše 120-tisíc eur za náklady na riešenie mimoriadnych udalostí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *