Home / SLOVENSKO / Slovensko poslalo ďalšiu humanitárnu pomoc krízou zasiahnutému Libanonu

Slovensko poslalo ďalšiu humanitárnu pomoc krízou zasiahnutému Libanonu

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovensko odovzdalo ďalšiu zásielku humanitárnej pomoci pre Libanon. Reaguje tak na alarmujúcu sociálnu, ekonomickú a politickú situáciu v tejto krajine. Zásielka v hodnote 230-tisíc eur poslúži na vybudovanie poľnej nemocnice a poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti nízkopríjmovým vrstvám obyvateľstva.

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR v Libanone Marek Varga odovzdal zásielku 25. januára mimovládnej organizácii Development for life and peace. Informovalo o tom tlačové oddelenie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR v tlačovej správe.

„Naším cieľom je pomôcť Libanonu budovať kapacity okamžitej pomoci a v prípade prehĺbenia krízy posilniť pripravenosť krajiny poskytnúť primárnu zdravotnú starostlivosť pre najviac zasiahnuté skupiny obyvateľstva,“ uviedla štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková.

Zásielka obsahuje medicínske vybavenie, stany prvej pomoci, prikrývky, skladacie postele a oblečenie. Vypravili ju v spolupráci MZVaEZ SR, Ministerstva vnútra SR, Správy štátnych hmotných rezerv SR, mimovládnej organizácie ADRA, Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a partnerov súkromného sektora.

Viac k témam: Development for life and peace, Humanitárna kríza, Humanitárna pomoc, poľné nemocnice, Zdravotná starostlivosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko poslalo ďalšiu humanitárnu pomoc krízou zasiahnutému Libanonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *