Home / EKONOMIKA / Za výpadkom portálu finančnej správy nie je hekerský útok, vzniknuté problémy sa riešia s výrobcom systému

Za výpadkom portálu finančnej správy nie je hekerský útok, vzniknuté problémy sa riešia s výrobcom systému

25.1.2022 (Webnoviny.sk) – Finančná správa zaznamenala počas pondelka a utorka výpadky portálu finančnej správy. Identifikovala, že spolu nesúviseli a nejde ani o žiadny hekerský útok. Intenzívne vzniknuté problémy rieši s výrobcom systému a pracuje na ich včasnom odstránení. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Finančná správa sa klientom ospravedlňuje za vzniknutú situáciu, a to aj vzhľadom na plnenie niektorých januárových daňových povinností, napríklad pri dani z pridanej hodnoty. „V tejto súvislosti daňové subjekty ubezpečujeme, že sa nemusia obávať postihov, alebo komplikácií za možné nesplnenie si povinností, ktoré nevznikli na ich strane,“ uviedla hovorkyňa.

Ak daňový subjekt z dôvodov, ktoré sú na strane správcu dane, nemohol doručiť podanie do elektronickej podateľne v posledný deň lehoty, lehota sa považuje za zachovanú, ak je podanie doručené najbližší nasledujúci pracovný deň po odstránení prekážok na strane správcu dane. „V prípade akýchkoľvek pochybností o tom, či bolo podanie správne doručené, odporúčame klientom, aby sa obrátili na svojho správcu dane,“ dodala Rybanská.

Viac k témam: Hacker, Výpadok
Zdroj: Webnoviny.sk – Za výpadkom portálu finančnej správy nie je hekerský útok, vzniknuté problémy sa riešia s výrobcom systému © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európski investori na Slovensku vnímajú útlm ekonomickej situácie, neočakávajú pritom žiadne zlepšenie

Hodnotenie slovenskej ekonomiky je po hospodársky ťažkom roku 2023 opatrnejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *