Home / SVET / Britská premiérka Mayová predstavila vynovenú vládu, zmeny sú podľa médií len kozmetické

Britská premiérka Mayová predstavila vynovenú vládu, zmeny sú podľa médií len kozmetické

LONDÝN 9. januára (WebNoviny.sk) – Britská premiérka Theresa Mayová oznámila v pondelok a utorok viacero zmien na vládnych postoch. Reforma vlády, ktorú dopredu avizovala, sa však týkala najmä nižšie postavených úradníkov na ministerstvách a britské médiá uskutočnené zmeny označujú za kozmetické.

Denník The Times of London dokonca zmeny vo vláde označil termínom „shamebolic“, v ktorom skombinoval slovíčka hanba (shame) a symbolické (symbolic).

Odporúčame:
Britská premiérka Theresa Mayová chystá zmeny vo vláde

Jednou z najvýraznejších zmien je odchod štátnej tajomníčky ministerstva školstva Justine Greening, ktorú chcela Mayová preradiť na iný post, politička však s touto zmenou nesúhlasila a radšej z vlády odišla úplne.

Premiérka v utorok po uskutočnení posledných personálnych zmien oznámila, že zámerom bolo okrem iného posilniť vo vláde zastúpenie žien, etnických menšín, a tiež zvýšiť v nej pomer politikov zvolených za poslancov v minuloročných voľbách v porovnaní s politikmi, ktorí sa do parlamentu dostali už dávnejšie. Nová vláda sa podľa Mayovej „viac podobá na krajinu, ktorej slúži“.

Viac k témam: britská vláda, Theresa Mayová, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská premiérka Mayová predstavila vynovenú vládu, zmeny sú podľa médií len kozmetické © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *