Home / SLOVENSKO / Prezident Andrej Kiska povýšil a vymenoval generálov Ozbrojených síl SR

Prezident Andrej Kiska povýšil a vymenoval generálov Ozbrojených síl SR

BRATISLAVA 9. januára (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska dnes povýšil a vymenoval generálov Ozbrojených síl SR. Ako sa uvádza na oficiálnej stránke prezidenta, do vojenskej hodnosti brigádny generál vymenoval Slavomíra Staviarskeho.

Do vojenskej hodnosti brigádny generál vo výslužbe vymenoval Ivana Čierneho a do vojenskej hodnosti generálmajor povýšil Ľubomíra Svobodu.

„Chcel by som – ako vždy pri tejto príležitosti – pripomenúť dve veci. Práve ozbrojené sily a v nich ich najvyšší predstavitelia zabezpečujú jednu z najdôležitejších, ak nie úplne najdôležitejšiu úlohu štátu.

Odporúčame:
Kiska sa stretol s exprezidentmi Schusterom a Gašparovičom, témou neboli len vzťahy v parlamente

Obranu, ochranu a bezpečnosť našich občanov. Ich pocit bezpečia závisí a musí sa opierať o vašu profesionálnu pripravenosť a osobnú autoritu,“ povedal dnes Kiska vyznamenaným a dodal, že dokážeme, že sme schopní a odhodlaní plniť si dlhodobé záväzky aj voči našim spojencom.

„Preto vás chcem na záver vyzvať, ako to robievam vždy pri takejto príležitosti. Buďte nároční v prvom rade sami na seba a svoje najbližšie okolie. Vyžadujte od svojich podriadených najlepšie výkony a zostaňte otvorení dobrým návrhom vašich podriadených,“ uzavrel Kiska.

Viac k témam: Andrej Kiska, Kiska, Ozbrojené sily SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Andrej Kiska povýšil a vymenoval generálov Ozbrojených síl SR © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *