Home / SVET / Karneval v Rio de Janeiro sa nebude konať v štandardnom termíne, pre omikron ho presunuli na apríl

Karneval v Rio de Janeiro sa nebude konať v štandardnom termíne, pre omikron ho presunuli na apríl

22.1.2022 (Webnoviny.sk) – Svetoznámy karneval v brazílskom meste Rio de Janeiro sa neuskutoční počas záverečného víkendu februára ale koncom apríla, keďže v krajine stúpa počet prípadov koronavírusu a šíri sa variant omikron.

„Prijatie tohto rozhodnutia rešpektuje terajšiu situáciu pandémie ochorenia COVID-19 v Brazílii a nutnosť chrániť životy a spoločné sily potrebné na vakcinačnú kampaň v krajine,“ konštatuje vyhlásenie, ktoré spolu zverejnili mestá Rio de Janeiro a Sao Paulo. Začiatok karnevalu v Sao Paulo v tomto roku tiež odložia, a to na 21. apríla.

Eduardo Paes, starosta mesta Rio de Janeiro, už pred niekoľkými týždňami oznámil, že pouličné oslavy v meste nebudú také ako v období pred pandémiou.

Neobjasnil, akú by mohli mať podobu. Povedal však, že prehliadky škôl samby sa uskutočnia tak, ako sa plánovalo, pričom účastníci musia rátať s kontrolou dokladov o vakcinácii alebo potvrdení o negatívnom výsledku testu na koronavírus.

Viac k témam: COVID-19, Karneval, omikron
Zdroj: Webnoviny.sk – Karneval v Rio de Janeiro sa nebude konať v štandardnom termíne, pre omikron ho presunuli na apríl © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *