Home / SLOVENSKO / Šimečka si v prípade úspechu PS vo voľbách vie predstaviť spoluprácu len s SaS, ostatné strany vylúčil

Šimečka si v prípade úspechu PS vo voľbách vie predstaviť spoluprácu len s SaS, ostatné strany vylúčil

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Nový podpredseda Európskeho parlamentu (EP) Michal Šimečka (PS/RE) by si v prípade úspechu Progresívneho Slovenska (PS) v parlamentných voľbách vedel predstaviť spoluprácu so stranou Sloboda a Solidarita (SaS).

Povedal to v diskusnej relácii Braňo Závodský naživo na Rádiu Expres. Zo spolupráce úplne vylúčil hnutie Sme rodina Borisa Kollára a Smer – sociálna demokracia a jeho predsedu Roberta Fica ako aj predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča.

Šimečka vylúčil aj spoluprácu s Petrom Pellegrinim, predsedom strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Narážal na to, že nie sú prešetrené podozrenia okolo exministra hospodárstva Petra Žigu.

Šimečka bol v utorok 18. januára zvolený vôbec ako prvý Slovák do funkcie podpredsedu Európskeho parlamentu.

Viac k témam: Parlamentné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Šimečka si v prípade úspechu PS vo voľbách vie predstaviť spoluprácu len s SaS, ostatné strany vylúčil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *