Home / šport / Tenis / Polášek a Peers postúpili do osemfinále štvorhry na Australian Open

Polášek a Peers postúpili do osemfinále štvorhry na Australian Open

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Deblista Filip Polášek zatiaľ drží v hre slovenskú zástavu na Australian Open v Melbourne. Spoločne s Austrálčanom Johnom Peersom postúpili do osemfinále na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny, keď si poradili s domácim duom Rinky Hijikata, Tristan Schoolkate 6:1, 3:6, 6:1.

Súboj o štvrťfinále

Favorizované turnajové päťky v treťom sete brejkli svojich súperov v treťom a šiestom geme a za stavu 5:1 pri podaní Peersa využili tretí mečbal. Súpermi Poláška s Peersom v súboji o postup do štvrťfinále budú nasadené dvanástky z Nemecka Kevin Krawietz, Andreas Mies.

Zápas 2. kola trval 96 minút a postupujúci hráči prestrieľali svojich súperov vo víťazných úderoch 29-14. Austrálskym 20-ročným mladíkom Hijikatovi a Schoolkatovi patria v deblovom renkingu miesta až v siedmej, resp. piatej stovke a v Melbourne hrali vďaka voľnej karte od organizátorov, napriek tomu uchmatli Peersovi s Poláškom jeden set.

Obhajca titulu

Svetová deviatka vo štvorhre Polášek je obhajca titulu na Australian Open, vlani sa tešil ešte po boku Chorváta Ivana Dodiga. Celkovo pri svojej ôsmej účasti postúpil 36-ročný rodák zo Zvolena do osemfinále debla v Melbourne po štvrtý raz.

Slovenský tenis má v hre na Australian Open aj Viktóriu Kužmovú v ženskej štvorhre. Spoločne s Ruskou Verou Zvonariovovu ako nasadené šestnástky zabojujú v sobotu o postup do osemfinále proti japonsko-poľskému páru Nao Hibinová, Alicja Rosolská.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne, grandslamový turnaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek a Peers postúpili do osemfinále štvorhry na Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *