Home / SLOVENSKO / Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd

Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd

20.1.2022 (Webnoviny.sk) – Policajti budú od pondelka 24. januára intenzívne kontrolovať dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov a povinností vodičov voči chodcom a cyklistom. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, cieľom opatrení je zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu vo vzťahu k najzraniteľnejšej skupine účastníkov cestnej premávky.

Do akcie budú okrem dopravných policajtov zapojené aj ďalšie zložky, poriadkoví a železniční policajti. Viac policajtov bude predovšetkým na priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier.

„V posledných dňoch zaznamenala polícia viacero dopravných nehôd, pri ktorých prišli o život najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky, chodci a cyklisti. Okrem preventívnych opatrení preto polícia prijala aj ďalšie opatrenia,“ uzavrela Bárdyová.

Viac k témam: Polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *