Home / SLOVENSKO / Mladík okradol na ulici zdravotne postihnutú dôchodkyňu, za tento čin mu hrozí až desať rokov (video)

Mladík okradol na ulici zdravotne postihnutú dôchodkyňu, za tento čin mu hrozí až desať rokov (video)

20.1.2022 (Webnoviny.sk) – Mladík okradol na ulici v Bratislave zdravotne postihnutú dôchodkyňu. Obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného na chránenej osobe čelí 17-ročný Nikolas B. z okresu Senica.

Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, obvinený v stredu 19. januára na Šumavskej ulici pristúpil k 77-ročnej seniorke, ktorá sa pohybovala pomocou zdravotníckej pomôcky.

„Žene vytrhol kabelku, ktorú mala v pripevnenom košíku a utiekol,“ uviedol Szeiff. Krádežou kabelky s osobnými vecami a peniazmi jej spôsobil škodu v celkovej výške zhruba 700 eur.

Policajti následne zadržali troch mladíkov vo veku 17 až 20 rokov, ktorí boli s obvineným prítomní pri krádeži. Mužov si po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prevzali pracovníci reedukačného centra, z ktorého však utiekli. Obvineného Nikolasa zadržali v stredu večer v priestoroch Železničnej stanice v Bratislave.

Nakoľko sa uvedeného konania dopustil na chránenej osobe, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Viac k témam: Dôchodkyňa, Krádež, Zdravotne postihnutí
Zdroj: Webnoviny.sk – Mladík okradol na ulici zdravotne postihnutú dôchodkyňu, za tento čin mu hrozí až desať rokov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rodičia obvinení z týrania vlastných detí budú stíhaní na slobode, ale s monitorovacími náramkami

Súd obom rodičom uložil tiež zákaz osobného styku s poškodenými maloletými, teda s vlastnými deťmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *